Indien och Kina tävlar om Afrika

Indien börjar handelsförhandlingarna med de afrikanska länderna i strävan att konkurrera med Kina. Indiens premiärminister anländer med tiotals företagsledare till Etiopien för att stärka den ekonomiska och politiska länkar i en ny "offensiv för Afrika ".


Indiens ekonomiska utbyte med Afrika är de tre pelarna av infrastruktur, tekniköverföring och utrikeshandel, Och det har utvecklats snabbt under det senaste decenniet, handeln ökat från 620 miljoner pound under 2001 till  43 milliader pound 2012 beräknas.

Men trots den snabba utvecklingen är man ändå tio år efter Kina. Handelsvolymen mellan Kina och Afrika är 75 milliader pound under 2010, ökat 43,5% jämfört med föregående år, medan siffran år 1992 var 620 miljoner pound, och Kina har hjälpt Afrika med en hel del brobyggande, järnvägar, kraftverk och annan infrastruktur. Det verkar vara svårt att komma ikapp med Kina. Men Indien vill etablera en ny politiska och ekonomiska band med de afrikanska länderna.Kommentarer
Postat av: Vendela Östergren

Hej hej vad trevlig dina poster verkar! lär verkligen att läsa på din blogg lite mer. =) Ha en rolig helg =P

2011-06-27 @ 13:33:22
URL: http://jade.se
Postat av: Smsa Låna

Jag tycker att det är lite svårt att göra en bra design till sin blogg - hur har du burit dig åt? Du har ju en riktigt snygg blogg!

2011-07-20 @ 09:20:31
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0