Foxconn "sweatshop" är en falsk nyhet

Mitt arbete är en presentation av teatern, Michael Daisy


WASHINGTON American Public International Radio trumfkort programmet "American Life" sänds tidigare i år och avslöjade inside nyheter  om det Taiwan-finansierade företaget Foxconns "sweatshops" , inklusive arbetstagare förgiftning, barnarbete och gemensam deformitet. Här omdagen
meddelar "American Life" i ett uttalande  att det finns många falska "sanningar" och vill dra tillbaka nyheten.

Har inte sett någon förgiftning, arbetarnas ålder är en gissning

Enligt rapporter "American Life" sänds den 6 januari, "Daisy och Apple fabriksfartyg" i 39 minuter, om Broadway skådespelaren Maikedaixi, sett och möt
en grupp arbetstagare som är förgiftade, det finns arbetare som är bara 12 år gammalt barn i Foxconn anläggningen i Kina.

Nu två månader efter sändningen , säger Daisy till den 16 "American Life"s värd och koncernchef
Ira Glasst att han inte  sett någon  förgiftade arbetstagare, medan den de barnarbetarnas ålder är bara en "gisssning". Vidare medgav Daisy att ha använt "dramatiska tekniker" för att öka intresset för "nyheten"."Mitt arbete är en presentation av teatern, snarare än nyhetsrapporteringen." sa han.

The Wall Street Journal påpekade att Daisy är en begåvad skådespelare, men gjorde ett "oförlåtligt" misstag som dragit in nästan många välkända medier som The New York Times, Associated Press, MSNBC, HBO.
"Nyheten" hat sptitts till hela världen.

Kommentarer
Postat av: Daye

http://www.danielaberg.se/mike-daisey-och-den-daliga-apple-skiten/

2012-03-27 @ 14:15:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0