Närmare än någonsin mellan USA och UK

Man visar det genom att spela pingis tillsammans, grilla tillsammans och festa tillsammans.

 

Hong Kong och UAS mest konkurrenskraftigaDen schweiziska
IMD (IMD) släppte igår "2011 World Competitiveness Report Rankings", Hong Kong och USA delad första plats som världens mest konkurrenskraftiga länder och regioner.

Singapore, Sverige, Schweiz, Taiwan, Kanada, Australien och Tyskland i topp 10.

Kina rankas 18 (19 förra året).  Venezuela är på siata platsen.

Rankingen bygger främst fyra viktiga indikatorer: ekonomiska resultat, regeringens effektivitet, företagens effektivitet och infrastruktur.

Lang Lang nu är hedersdoktor
Den kinesiske
pianisten Lang Lang tilldelades hedersdoktor i London vid The Royal College of Music tillsammans med kompositörn James MacMillan och den finska dirigenten, svensk bekant  Esa-Pekka Salonen.

Brittiske prins Charles som är en känd musikälskare, hedersordförande i Royal College of Music var på ceremonin och tilldelade ut hedersdoktoers certifikat.

En talesman för prins Charles sade att Lang Lang berömde det kungliga bröllopet som hölls förra månaden, Han var i Berlin och tittade det kunliga bröllopet på TV. Prins Charles sa med ett leende:"we ,britter, kan bröllop."

Sony Music, skivbolag Lang Lang har kontrakt med, noterar att 28-årige Lang Lang är den yngsta av alla som har fått denna ära och den ende kinesisk musiker.

Lang Lang ska delta i veckolånga serie konserter för unga pianisterstartade från den 17:e maj  i London Themsen South Bank Arts Center .

Fågelboets arkitekt har nya projektEn 180 meter hög "pyramid" i Paris

  En bostadbyggnad i New York     "Fågel boet" i Beijing


Makten, tänkandet och framstegenFör tio år sedan
var världens rikaste man amerikan, världens största bilproducent var amerikansk och det största exportlandet var USA. I dag är världens rikaste man mexikan, världens största bilproducent japansk och det största exportlandet är Kina. Vår tids stora händelse är österns och söderns återkomst på den ekonomiska scenen. Under finanskrisen tuffade utvecklingsländerna på med tillväxttal som vi inte når i de bästa av tider. Det förstärkte känslan att vi just nu upplever en kopernikansk revolution. Vi har börjat inse att vi inte är universums mitt.
... av Johan Norberg


Läs eller lyssna på: Makten, tänkandet och framstegen


RSS 2.0