Möetet med Dalai Lama har negativ inverkan mellan UK och KinaDet brittiska
utrikesdepartementet på torsdag (14 juni) bekräftade för BBC, på grund av Storbritanniens
premiärminister Cameron och vice premiärminister Clegg träffade Dalai Lama i början av maj i år, att en rad schemaladga möte och besök på minister nivå har blivit inställda.

Det brittiska Foreign Office sade att utvecklingen av skador på Sino-brittiska intressen i hopp om att de båda länderna kan intelligent behandla skillnader så mycket som möjligt att utveckla ett samarbete.

Den brittiska "Daily Telegraph" hade rapporterat att Storbritannien handel och investeringar Office minister Lord Green besökte Kina med en stor affärsdelegation, fick inte något möte med det kinesiska handelsministeriet och den nationella utvecklingsplanen reformkommission. Rapporten citerade diplomatiska källor: ett antal möte på ministernivå degraderades eller annulleras. Från den kinesiska sidan har vid flera tillfällen sagt orsaken till avbokat möte var att Cameron träffade Dalai Lama, men vid andra tillfällen plötsligt något som inte kan uppfyllas.

Kinas nationella folkkongressen ordförande Wu Bangguo har också ställt in sitt planerad besök i Storbritannien.

Enligt "Daily Telegraph", sedan John Major har varje premiärminister träffat Dalai Lama. Bara Margaret Thatcher vägrade att göra det.

Kommentarer
Postat av: Tomas Ericsson

Hej!

Jag håller på att starta en kinablogg om svenskar som bor i Kina! Jag håller för närvarande på att bygga upp ett nätverk med "kolumnister" som bidrar i olika mån med artiklar om saker som intresserar dem, (som på olika vis relaterar till att leva i Kina). Är du sugen på att bidra med t.ex. en bloggpost i veckan och bli kolumnist på vår kinablogg? Det kan vara en artikel/bloggpost du redan skrivit och publicerat på din blogg. Då får du vara med med namn och länk till din blogg och ha en permanent plats på vår hemsida.

Gällande din eventuella kolumn kan den handla om i princip vad som helst som intresserar dig, det får gärna handla om current events i Kina, business i Kina, eller bara om att bo i Kina. Det enda jag inte vill ha är politiska inlägg som kan väcka anstöt på högre instans.

Är detta något som kan intressera? Skicka isf. ett mail till tomas_86@live.se så kan vi diskutera detaljerna.

2012-12-11 @ 04:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0